I dag har vi travlt. I morgen har vi endnu mere travlt. Vi lever i en tid, hvor vi konstant tager mere på vores tallerken, siger ‘ja’ frem for ‘nej’. Mange er under konstant press, og mange har brug for at reducere stress i hverdagen. Vi glemmer at stoppe op og tænke på vigtigheden af ‘fokus’.

For 21 år siden til en Apple konference leverede Steve Jobs dette spot on citat, som er mere relevant i dag end nogensinde før:

“Folk tror at fokus betyder at sige ‘ja’ til den ting du skal fokusere på. Men det er langt fra hvad det betyder. Fokus betyder nemlig at sige ‘nej’ til de hundredevis af andre gode ideer der er. Du skal vælge nøje. Jeg er faktisk lige så stolt af de ting som vi ikke har gjort, som de ting vi har gjort. Innovation er at sige ‘nej’ til tusindevis af ting”.

Hos Foundcrowd er vi enige med Steve Jobs. Vi skal lære at sige ‘nej’ og håndtere stress i hverdagen.

Uden fokus mister vi vores evne til at tænke, kommunikere, løse problemer og tage ordentlige beslutninger. Hvis du forsøger at multitaske, så vil du aldrig være i stand til at maksimere din effektivitet eller dit fokus. Forestil dig hvad du kunne lære og høre hvis du var til stede 100% i en samtale i stedet for at multitaske. Men realiteten er at vi multitasker alt og det samme gør du formentlig lige nu.

Så selvom Steve Jobs sagde nej til 1.000 ting så kan du starte med at sige nej til disse 3 fokus-dræbere:

Sig ‘Nej’ til rod i dit hoved

Din første prioritet bør være, at rydde op i dit hoved og smide alt unødvendigt skrald ud, ikke vigtige opgaver, kalender fyld, aftaler, møder, sociale aftaler og alle de andre aktiviteter som du kan fokusere på og revurdere, på et andet tidspunkt. Jo mindre rod du har i dit hoved, jo bedre vil dit fokus blive.

Sig ‘Nej’ til afbrydelser

Teknologi er et af de største barrierer til at opnå fokus. Den konstante strøm af notifikationer kan hurtigt aflede din opmærksomhed. Først og fremmest bør du undgå at kigge i din mailindbakke som det første om morgenen. Det hurtigt kan tage alt din opmærksomhed at besvare mails, som alligevel sagtens kan besvares på et andet tidspunkt. Dernæst bør du slå ‘flymode’ til på din mobil. Derved undgår du enhver form for distraherende notifikation. Et studie med en gruppe ansatte har vist, at hvis alle afbrydelser blev elimineret, så ville disse ansatte få  3-5 timer tilbage hver dag, hvilket udgør 40-60 procent af en normal arbejdsdag.

Sig ‘Nej’ til din egen mistro

Nogle gange så er den eneste måde at opnå et tydeligt fokus, ved at tro på dig selv. Du bliver nød til at kigge positivt på rejsen foran dig og huske de fremskridt du allerede har gjort. Del dine mål med dine gode venner og familie så de kan hjælpe dig og rose dig for de fremskridt du gør og husk at tænke positivt fremfor negativt.

Go focus on the tasks that matter!

 

Efterlad din kommentar